بهزیستی آماده حمایت از طرح‌های آموزش قرآن به معلولان است

گروه جامعه ــ معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر لزوم همکاری جامعه قرآنی برای دیده شدن نیازهای معلولان در حوزه آموزش قرآن، گفت: بهزیستی آماده حمایت از طرح‌های آموزش قرآن به معلولان است.

تأثیر آموزه‌های دینی در آرامش و ارتقای روحی و اجتماعی معلولان و آسیب‌دیدگان اجتماعی چقدر است؟ آیا می‌توان با ارتقای اطلاعات دینی و آموزش قرآن و مفاهیم مذهبی، رشد و ارتقای روحی و در ادامه جسمی و اجتماعی گروه‌های هدف بهزیستی را تسریع کرد؟ بدین منظور ایران برای اولین بار در جهان مسابقات بین‌المللی قرآن را برای نابینایان برگزار کرد. آیا می‌توان این سبک مسابقات را برای سایر گروه‌های هدف بهزیستی نیز برگزار کرد؟

در این راستا حبیب‌الله مسعودی‌فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، در گفت‌وگو با ایکنا؛ به تشریح تأثیر برگزاری مسابقات قرآن ویژه نابینایان بر این گروه از اعضای جامعه و نحوه گسترش برنامه‌های قرآنی به تمامی گروه‌های هدف بهزیستی پرداخت.

ایکنا ـ چگونه می‌توان مسابقات قرآن نابینایان را گسترش داد و برای سایر گروه‌های هدف بهزیستی نیز مسابقات ملی و بین‌المللی قرآن برگزار کرد؟

اکنون برنامه محفل انس با قرآن برای کودکان مراکز شبانه‌روزی در همه استان‌ها برگزار می‌شود. در مهدهای کودک نیز طرح نماز یاوران کوچک(نیک) را داریم. هرچه سمت و سوی برگزاری برنامه‌های قرآنی را به طرف قشر کم‌سن و سن سال جامعه سوق دهیم و آن را فراگیرتر کنیم، هم به نهادینه کردن مفاهیم دینی، که مسئله و هدف اصلی بهزیستی در این راستاست، کمک می‌شود و هم زمینه برگزاری مسابقات قرآن برای گروه‌های مختلف بهزیستی فراهم خواهد شد. باید برنامه‌های قرآنی برای همه گروه‌های تحت پوشش بهزیستی از کودکان بی‌سرپرست گرفته تا زنان سرپرست خانوار و افراد معلول و ... تعریف شود تا پس از آموزش قرآن در رده‌های سنی مختلف، بتوانیم مسابقات قرآن را گسترش و ارتقا دهیم.

ایکنا ـ تجهیزات و ملزومات آموزش قرآن برای گروه‌هایی مانند معلولان را چه نهادهایی باید تهیه کنند؟ آیا فقط بهزیستی مسئول است؟

باید با نگاه مناسب‌سازی به این موضوع نگاه کنیم. همان طور که براساس قانون همه نهادها و سازمان‌ها مسئول مناسب‌سازی فضای جامعه و شهر برای حضور معلولان هستند و بهزیستی مسئول نظارت بر عملکرد آنهاست. در حوزه تهیه تجهیزات، نرم‌افزارها و سایر ابزارهای آموزش قرآن نیز همه نهادها به ویژه نهادهای فرهنگی مسئول هستند و باید به فکر تهیه تجهیزات لازم برای آموزش قرآن برای همه افراد جامعه از جمله معلولان باشند.

ایکنا ـ در این راستا از جامعه قرآنی چه انتظاری دارید؟

جامعه قرآنی می‌تواند بخشی از توان خود را در اختیار معلولان قرار دهد. جامعه قرآنی می‌تواند در تهیه نرم‌افزارهای آموزش قرآن برای گروه‌های مختلف هدف همکاری کند؛ اگر این افراد نیازهای معلولان را ببینند و برای رفع آنها در حوزه قرآنی کمک کنند، بسیاری از مشکلات رفع می‌شود.

ایکنا ـ‌ آیا پیشنهاد کمک در این بخش داشته‌اید؟  

البته تعدادی از فعالان حوزه قرآن پیشنهادهایی برای تهیه تجهیزات و نرم‌افزارهای آموزش قرآن برای معلولان ارائه داده‌اند که طرح‌های آنها در دست بررسی است. می‌توانیم در حوزه توانبخشی از این تجهیزات و نرم‌افزارها استفاده کنیم.

ایکنا ـ آیا بهزیستی آماده حمایت از طرح‌های آموزش قرآن به معلولان است؟

بله، طرح‌ها را بررسی و در اجرای آنها مشارکت می‌کنیم. حمایت‌های لازم را از طرح‌ها و ایده‌های جدید آموزش قرآن به معلولان انجام می‌دهیم و آماده هماهنگی با سایر نهادها برای انجام کارهای مشارکتی و جمعی در این زمینه هستیم.

ایکنا ـ رسانه‌ها در این خصوص می‌توانند چه کمکی کنند؟

انتشار و برجسته کردن مطالبات گروه‌های مختلف معلولان و مطالبه‌گری از نهادهای توانمند در این حوزه و البته انتشار اخبار مسابقات قرآنی نابینایان می‌تواند منجر به ترغیب سایر نهادها در این حوزه شود. باید کاری کنیم معلولان و گروه‌های هدف در همه بخش‌های جامعه از جمله جامعه قرآنی حضور داشته باشند. مناسب‌سازی یک جامعه برای حضور معلولان فراتر از ایجاد رمپ است و باید هوشمندانه‌تر و دقیق‌تر به این موضوع نگاه شود.

انتهای پیام
کد خبر 8122

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 8 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد